четвер, 23 квітня 2020 р.

6 клас.Координатна площина. Розв'язування вправ. Вчимося дистанційно

Сьогодні ми з вами трішки помалюємо.Так, так, математика допомагає створювати цікаві малюнки. Спочатку пригадаємо те, що ми вивчили на попередньому уроці, а саме усе про координатну площину. Ви уже знаєте, що положення кожної точки визначається двома числами - координатами.Записуємо А(х;у). х-абсциса -рухаємося по осі ох (вправо, якщо х-додатне, вліво- якщо х від'ємне, на місці,якщо х=0), у- ордината (рухаємося по осі оу (вгору-у додатне, вниз- у -від'ємне, на місці - у=0).


Ось , для прикладу, з допомогою координат можна тримати такі цікаві малюнки. Таких малюнків на просторах Інтернету величезна кількість.Важливо, аби ви навчилися створювати самі  свої маленькі шедеври.



Для тренування спробуй з а даними точками відтворити малюнок.Ти маєш за точками побудувати 3 замкнені лінії. 


Будь дуже уважний, малюнок виконуй охайно. Зобрази систему координат, за одиничний відрізок візьми 1см. Не забудь позначити його, початок відліку, задати стрілочкою додатний напрям осей.Точки позначай  за порядком, з'єднуючи кожну наступну з попередньою. Якщо ти правильно позначиш точки, то отримаєш ось такий глечик.
Залишилося розмалювати його кольоровими олівцями, фломастерами чи фарбами.


 Завдання

1. Виконати малюнок за точками , поданими вище.
2.Створити власний ( авторський!) малюнок, записати координати точок, з яких він утворений ( за зразок використай виконане щойно тобою завдання). Малюнок виконати в кольорі.
Надіслати виконане завдання до 19 год. 18 квітня 2021

Немає коментарів:

Дописати коментар