неділю, 17 листопада 2013 р.

Я почуваюся самотнім

"Самотній у душі, самотній серед друзів, самотній удома. Зовсім самотній, і ніхто не скаже нічого втішного, ніхто не вчинить чогось такого, щоб я усміхнувся, заговорив, окрилився. А ще кажуть, що дорослішати - це чудово!"

Насправді дорослішання - це цікава захоплива пригода, але іноді. час від часу вона підкидає нам доволі неприємні сюрпризи. "Я почуваюся самотнім" - це не слова популярної пісні, це відчуття, глибоко заховане у твоєму серці І буває, що від цього відчуття аж мкрашки по шкірі бігають, і тобі жити не хочеться. Втім, якщо почуваєшся самотнім, якщо тебе не розуміють, якщо ти бачиш, що всі стараються обійтися без тебе, спробуй зціпити зуби і приклади зусилля йти далі. Побачиш - це варто зробити.

 Тоді, коли ти почуваєшся самотнім, намагайся подивитись всередину себе, ніби у дзеркало, і ти побачиш, що саме негаразд, звідки виникли проблеми. І якщо ти зумієш побачити свою недугу, то, як справжній лікар, спробуй пошукати потрібні ліки. Де їх узяти? А ось де!

Ліки від самотності

1. Обов'язково усміхайся! Собі, довколишньому, тому, що з тобою відбувається: доброму і поганому.
2.Спробуй віднайти в кожній події, яка з тобою стається, щось позитивне, аби ствердити:!Я чогось- таки  навчився!"
3.Вважай кожну людину неповторною, чудовою, прекрасною, скарбом, який не можна недооцінити, джерелом, у якому можна хнайти силу і душевний спокій.
4.Не зачиняй двері, не ховайся. Навчися розпізнавати страхи, що ховаються у твоїй душі, аби подолати їх.
5. Завжди пам'ятай, що люди, які тебе оточують, - найкраще, що  лише  є у світі. Не нехтуй їх, не думай, що можеш без них обійтися.І зрозумієш: що більше друзів, то прекрасніше жити!

А хочете знати,  що говорять великі про самотність?
Тільки сприймайте їх по-філософськи.

Справжня самотність - це присутність людини, яка тебе не розуміє. Елберт Хаббард

Самотність і відчуття, що ти нікому не потрібний, - найжахливіший різновид злидарства.  Марк Твен

Ніхто не хоче бути самотнім навіть у раю. Італійське прислів'я

Самотність людині потрібна в свій час і в своїй мірі. О. Довженко









Немає коментарів:

Дописати коментар