неділю, 3 листопада 2013 р.

Від Ішкова до Язлівця


 Така тема нашої чергової подорожі 20 жовтня 2013 року. Знову ми подорожували рідним краєм. Маршрут цікавий. Його нам запропонувала директор "Smart Center" Юлія Костюк, врахувавши усі наші побажання. Отож, маршрут пролягав через мальовниче село Ішків, що у Козівському район, далі наш шлях -  через село Білявинці до Бучача, а там - в Язлівець. Подорож була цікавою і насиченою. У Ішкові ми зарядились позитивним настроєм і остаточно прокинулись від сну ( адже виїхали раненько). Справа в тому, що у цьому невеликому селі ми побували у неймовірному унікальному музеї музичних інструментів "Камертон", у якому ми почули цікаві історії  та легенди про звуки, музику, музичні інструменти. А окрім цього кожен мав можливість "відірватись" ,  граючи на будь-якому інструменті, та хоч на всіх одразу!
 Про музей і наші відвідини його докладніше тут:
http://lelitka.te.ua/v-hostyah-u-kamertona/
 Ми проїжджали село Білявинці, де народилась наша славетна землячка - співачка Соломія Крушельницька. На жаль, будинок, в якому вона народилась не зберігся.
 Далі була незвичайно цікава екскурсія по Бучачу. У Бучачі - найкрасивіша в Україні міська ратуша. Навіть красивіша за Львівську. Зараз вона реставрується.  Тут же є Хрестовоздвиженськицй костел, фортеця, Миколаївська церква, зведена Марією Могилянкою, прикрашений різбленням позолочений іконостас, виготовлений у 1660-х на кошти міщан.
 У Язлівці ми побували у замку, який зберігся набагато краще, аніж Бучацький.  Побували у музеї  монахині Матері Марцеліни Даровської, яка все своє життя присвятила благодійній діяльності. Музей розміщений у колишньому палаці, який зберігся  і був частиною замкового ансамблю.







На згадку - фото біля стін Бучацького замку
.






Музей "Камертон"

 А це вже у Язлівці:


У замку



Екскурсія у палац



Сестра Тетяна розповідає про Марцеліну Даровську



Пожертви


У капличці ми помолились



Тут похована Марцеліна Даровська



 А ще електронна адреса сайту  нашого  незмінного неповторного екскурсовода Юлії Костюк та її колег:

http://smart-center.com.ua/








Немає коментарів:

Дописати коментар