суботу, 23 листопада 2013 р.

Фестиваль відбувся!



Фестиваль відбувся! Все! Тепер, нарешті, можна трішки перевести подих, бо відпочивати особливо нема коли - наближається свято Миколая, Новий рік, Різдво. Тож для класного керівника робота завжди буде. Нема нам спокою, і дітям - теж.
 Коротенько про ІV Благодійний  шкільний фестиваль української пісні  "Як у нас на Україні" у цьому пості. Майже три місяці підготовки, два тижні прослуховування, сто раз переписаний сценарій на кожний з двох фестивальних днів, презентації, безконечне нагадування про малюнки на конкурс "Намалюю пісню" та творчі роботи на ярмарок, безсонні ночі - все це позаду.  І сьогодні, коли пристрасті вляглися, втишились, згадую лише приємні моменти. Цього року у фестивалі взяли участь близько ста учасників, проспівано 46 пісень. Майже 5 годин живого звуку, позитивних емоцій. Я задоволена . А тим більше для мене дуже важлива думка Євгена Мироновича Лазорка, котрий мені сказав, що цього року рівень був набагато вищий, аніж  за всі минулі роки. Хоча у рівні майстерності виконання нашими дітками пісень, безперечно, його заслуга. Усі роки фестиваль збирав багато глядачів, але цього року, як ніколи, два дні поспіль зала була переповнена . Емоції били через край. Глядачі бурхливими оплесками зустрічали кожного виконавця. А було кого слухати! У залі були батьки, родичі, друзі учасників, вчителі.
Сьогоднішній фестиваль був присвячений  95 річниці з дня народження композитора Платона Майбороди, автора понад 200 пісень, серед яких такі відомі на весь світ, як "Пісня про рушник", "Моя стежина", "Київський вальс".. Ці пісні звучали із фестивальної сцени у виконанні вчителів, учнів... У фестивалі цього року взяли участь чудові родинні колективи. Їх з кожним роком стає все більше. Вперше виступив вчительський дует  Сергій Антогнюк та Надія Зазуля. Саме вони виконали "Пісню про рушник". Ми мали чудову нагоду послухати нові пісні у виконанні наших гостей із інших шкіл, зокрема з ТЗОШ №9, ТЗОШ №22, НВК №28, дитячого будинку "Сиротинець". Не забувають про фестиваль і ті, завдяки кому народилось це свято - мої випускники - учасниці гурту "Самі собою". Полонили глядачів найменші співаки - першокласники. Лише один прикрий момент - не відбулась запланована ярмарка.  Кошти, виручені від продажі квитків на фестиваль, ми передамо батькам онкохворих дітей, котрі пребувають на лікуванні  у з гематологічному  відділенні міської дитячої лікарні. Про це прозвітую згодом ( з понеділка).В одному пості неможливо описати фестивальне дійство, то ж я викладаю світлини. За кілька днів обіцяю велику статтю і фільм, який знімав наш Сергій Миколайович  Антонюк.


Андрій Смерека і Василь Мутерко
 із ТЗОШ №9 запалили зал

Гурт "Самі собою", мої

Назар Волянський із ТЗОШ №22
 - улюбленець публіки

Наші мама Ольга та донечка Настя Мартинюк

Чудовий квартет із ТЗОШ №9

Родина Яков'як

Мої Юра, Софія і Юля продають квитки
 на фестиваль

Коли співали Настя і Христинка "Пісню про маму,"
 у  глядачів на очах були сльози

Назар Грабовський і Валерія Грицик - 
11-класники співають пісню про кохання "Чекає на неї"

Сергій Зубрецький та Віта Савечко виконують
 пісню Платона Майбороди  "Ми підем , де трави похилі"

Христинка Калушка  і Таня Пізюта  співають пісню 
про Україну
( з дитячого будинку)

Син дарує мамі Наталії Бойко квіти

Іринка Кузьмінчук

Мій дует "Надя + Надя" - мама і донечка
 (мій - з мого класу)

На сцені - першачки. Це їх дебют.

Весела пісня "Черевики"

Мама Світлана і донечка Вероніка Гусак 
співають пісню В. Івасюка "Водограй"

Настя Гулько і танцювальний гурт
 "Тернополяночка" із НВК №28

Глядачі

 
Софійка Канчук, Надя Щур, Софійка Попів 
та Лєра Токарчук





"Очерет, осока".. Стьопа Гирила
Пісня"Файне місто Тернопіль" - моя Юля Вуйчик

Понад 100 малюнків на тему "Намалюю пісню"







2 коментарі:

  1. Какие красивые костюмы! Жалко нет возможности услышать пение ребят, представляю, как было интересно зрителям. Спасибо за возможность посмотреть на песенный фестиваль в Украине.

    ВідповістиВидалити