пʼятницю, 14 березня 2014 р.

День народження числа ПІ. Проект "Клуб шанувальників числа Пі"


Сьогодні - Міжнародний день  числа .  день народження числа  - неофіційне свято, яке у 1987 році вигадав фізик із Сан-Франціско Ларрі Шоу. Він помітив, що в американській системі запису дат (місяць/число)  дата 14 березня - 3/14 - і час -1:59 збігається із першими розрядами числа пі - 3, 14159. Цікаво, що Альберт Ейнштейн народився і Пі-день 3 березня 1879 року.
 Сьогодні ми вперше теж відзначили це свято. У 6-б і в 6-В класі знайшлись шанувальники цього дивовижного числа.  Із самого ранку обидва класи включились у гру "Хто більше?". На довгому звитку учні обох класів протягом навчального дня записували слова, що починаються на "Пі".  Вийшли досить довгі  словнички. До гри залучились усі охочі. Учні наввипередки підказували слова. Звісно, потрібно було по можливості записати більше слів, котрі стосуються математики.Це було трохи складно.
 Під час уроку учні вправлялись у застосуванні розподільної і сполучної властивості множення до спрощення виразі ( у понеділок же контрольна робота), але усі вправи   так чи інакше були пов'язані із числом Пі.
 А ще шестикласники підготували цікаві повідомлення про це дивовижне число, про історичні події і видатних людей, які народились у цей день у різний час, переглянули презентацію "Рекорди з обчислення числа Пі", яку для них підготував десятикласник  Женя Озерянець .
Звісно, день народження не буває без подарунків. Тож шестикласники підготували вітальні листівки для іменинника "Числа Пі", а ще із задоволенням послухали, як звучить це число . Ну а учні 6-В ще й  разом вигадали два жартівливі віршики для запам'ятовування числа до 7 знаків після коми. Денис Грицан намалював емблему нашого "Клубу шанувальників розумного числа Пі".
 До вашої уваги мій фоторепортаж.







Слухаємо музичний Пі-твір











Тамара розповідає про Й. Штрауса, який теж народився 14 березня.








 Презентація Жені Озерянця "Рекорди з обчислення числа Пі"



 А це маленька відеопрезентація про пам'ятники числу Пі



 Як звучить число Пі


Немає коментарів:

Дописати коментар