понеділок, 30 березня 2015 р.

Дні математики тривають...

Дні математики у школі тривають.  Цього року, мабуть, вони триватимуть довго. Занадто багато зовнішніх факторів, які не дають провести все на одному диханні. Так що майже щотижня отримуємо нову порцію математичного заряду доброго настрою і нових знань, а ще відкриттів.
Так, саме відкриттів, бо кожна гра, змагання відкриває нам нових математичних зірочок у школі.
Вже традиційно восьмикласники змагаються у інтелект-шоу "Еврика".Цього разу зголосилось четверо учасників-сміливців випробувати себе. Це Валя Пономаренко, Оленка Кузів, Борис кріль і Міша Муха. Усі виявились дуже сильними гравцями. Тож гра була цікавою, напруженою і емоційною
Справжнім відкриттям сезону стала Валя Пономаренко. До слова, Валя приїхала до Тернополя із Дніпропетровська і вже рік навчається у нашій школі.
Учасники шоу змагались у кількох конкурсах Перший -"Оратор". Потрібно було за 1 хвилину переконати присутніх у тому. що без математики не прожити. Другий конкурс- "тема", у якому кожний гравець обирав собі теми з математики, у якій він найбільш обізнаний, і за хвилину потрібно було дати якомога більше правильних відповідей. Наступний конкурс -"Практикум". застосуйте свої знання на практиці! "Розділіть лише з допомогою лінійки та олівця трикутник на три рівновеликі частини і обгрунтуйте ваші дії", - таке ставилось завдання. Щоб трішки зняти напруження від розумової праці, - творчй конкурс. Як відомо, талановита людина талановита у всьому. Не виняток і наші юні математики.Наприклад, Оленка подарувала нам чудову мелодію на скрипці. Валя зачарувала віршами Петрарки. Ну, а хлопці... Міша має свого коника - він вміє вийти з будь-якої ситуації, а Борис все ще в пошуку, якого б то коня талантів осідлати. після напруженої боротьби  відбулась дуель найсильніших ними виявились амазонки- Оленка і Валя. Оленка набрала 19, а Валя 17 балів. Тож хлопцям нічого не залишалось як вболівати за дуелянток. Але найцікавіше було попереду. Після дуелі  рахунок зрівнявся -34:34! Тож останнє додаткове запитання вирішило долю переможниці. Нею стала Оленка!
Нам залишається привітати її і усіх учасників цієї цікавої гри, а також учителів Ірину Василівну Камінську та Галину Ярославівну Парацій, які мають таких талановитих учнів!






Немає коментарів:

Дописати коментар