неділю, 15 березня 2015 р.

До Дня народження числа пі. Новий рекорд!

Не забули. що 14 березня - День народження числа ПІ?
Як повідомляє інформаційне агенство УНІАН українець встановив національний рекорд із запам'ятовування 5 тисяч знаків у числі Пі
Унікальні можливості пам'яті продемонстрував випускник Сумського державного університету Артем Гарін.
Запам'ятовування числа Пі входить до Гіннессівських рекордів.
У Сумах встановлено національний рекорд пам'яті по запам'ятовуванню 5 тисяч знаків після коми числа Пі.
Як передає кореспондент УНІАН, унікальні можливості пам'яті 24 жовтня 2014 року продемонстрував випускник Сумського державного університету Артем Гарін.
Рекорд зафіксували експерти Національного реєстру рекордів України, які підтвердили: «Рекорд чистий, вимоги до невикористання технічних пристроїв дотримані».
Як зазначила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, запам'ятовування числа Пі входить до Гіннессівських рекордів. Його вважають стандартом, так як неможливо вирахувати послідовність в незв'язаній за змістом інформації.

Джерело: http://www.unian.ua/science/1000663-ukrajinets-ustanoviv-natsionalniy-rekord-iz-zapamyatovuvannya-5-tisyach-znakiv-u-chisli-pi.html
"Підготовка була довгою. але приносила задоволення. Тренування пам'яті - моя улюблена справа. Упродовж останнього тижня тренувався в СумДУ по кілька годин на день", - розповів випускник факультету технічних систем та енергоефективних технологій СумДУ Артем Гарин. Він висловив вдячність університету за підтримку у встановленні рекорду. Артем анонсував. що через декілька місяців планує встановити новий рекорд - запам'ятати 10000 знаків. "Здібності відкрив на другому курсі завдяки екзамену з фізики. Я переконаний: якою б феноменальною не була б пам'ять, вона потребує постійних систематичних тренувань. Секрет мого успіху - в упевненості, що запам'ятовувати - це легко. Спершу потрібно сформувати намір і поставити перед собою мету", -додав рекордсмен.
Джерело:  http://sumdu.edu.ua/ukr/news/5605-vipusknik-sumskogo-derzhavnogo-universitetu-vstanoviv-natsionalni-rekord-pamyati.html




 Ось вам приклад для наслідуванння!  Тренуйте пам'ять - це згодиться не лише для встановлення рекордів, але й для засвоєння знань. Та й у житті повсякденному згодиться!

Немає коментарів:

Дописати коментар