пʼятницю, 28 лютого 2014 р.

Ми пам'ятатимемо

День за днем ми віддаляємось від тих кривавих днів, які потрясли, сколихнули весь цивілізований світ. Але що далі, то все більше , сильніше ці криваві події врізаються в нашу пам'ять, не дають спокійно жити. Все не так просто. Ми не прокинулись відразу в новій країні. За неї треба боротись далі. В ім'я тих, хто віддав за нас своє життя, в ім'я тих, хто далі стоїть на Майдані. Герої не вмирають! Ми пам'ятатимемо вас! Україна пам'ятатиме вас!
Знаєте, чомусь на згадку приходять слова дагестанця Расула Гамзатова :"Мне кажется порою, что солдаты, с кровавых не пришедшие полей, не в землю нашу полегли когда-то, а превратились в белых журавлей". Наша "Небесна сотня", це про вас, наші білі ангели. Звідти, з небес ви будете нас охороняти.
 Серед вас були  вчителі., студенти, журналісти, пенсіонери, фермер, робітники, художник... Чиясь мати втратила сина, дружина - чоловіка, діти - батька...Наймолодшому героєві - Назару Войтовичу було 17, Устимові Голоднюку - 20, Роману Гурику - 19, Сашкові Плеханову -22.... Серед загиблих -українці, білорус, росіянин і грузин... Вони віддали своє життя за нашу Україну!
 І це вони - екстремісти?! Фашисти?!
А на цих світлинах, на Тернопільському Євромайдані, котрий, як і у всій Укоаїні, починався як мирна акція, теж екстремісти? Лише тому, що хочемо нормально жити? Тут, на Тернопільському Майдані, почалась дорога наших земляків до Київського майдану .

Листопад 2013 року











24 лютого 2014 року
 Тисячі тернополян зібрались на Майдані мистецтв на поминальну молитву за загиблими на Євромайдані, за "Небесною сотнею". Віднині Майдан мистецтв буде переіменовано на Площу Героїв  Євромайдану. Так вирішила громада Тернополя. 











 "Небесна сотня" Ким вони були...
Правда 
http://doba.te.ua/novyny/nebesna-sotnya-kym-vony-buly-foto.html

Героїня Майдану Олеся Жуковська потребує допомоги!
детальніше тут:
http://www.tv4.te.ua/suspilstvo/3436-heroinia-maidanu-olesia-zhukovska-z-ternopilshchyny-potrebuie-dopomohy

Немає коментарів:

Дописати коментар