суботу, 22 лютого 2014 р.

Дні математики. Підсумки першого тижня

Як ви знаєте  17 лютого у нашій школі розпочались традиційні Дні математики. Сьогодні я підведу перші підсумки.
Отож, розпочався тиждень виставкою творчих робіт "Геометричний вернісаж" такі виставки теж традиція під час Днів математики. Цього року свої роботи представили учні 6, 8, 9 класів. Теми- "Чарівний циркуль" та "Геометрія орнаменту і витинанки".



У середу у вестибюлі відкрились виставки "Як це було"  та  "Новини із світу комп'ютерів", яку разом із Тетяною Ярославівною  Фігуркою (вона навчає наших учнів інформатики) підготували 9-класники.








У четвер  бажаючі дізнатись більше про оригамі побували у країні "Ориигаметрії".
 Вчитель Тетяна Ярославівна розповіла про виникнення оригамі, про Оригамі в Україні, про те, що, виявляється, оригамі - не лише чудова розвага і мистецтово складання з паперу,  а й про те, що є ціла наука оригаметрія, ну, точніше - розділ геометрії, якого нема у шкільних підручниках.
Але найцікавіше було учням прилучитись до створення своїми руками цікавих фігурок з паперу. Майстер-клас провів 5-класник Максим  Мельничук. Він робив це з такою майстерністю! Процес створення фігури оригамі Максим супроводжував веселою розповіддю. Усім дуууже сподобалось. Особливо усі розвеселились, коли на кінець довгої розповіді із складанням вийшла....коробочка. А в процесі її виготовлення були і штани, і сорочка, і  човник, і стіл... 







Максим "купив " сорочку


Далі слово взяв Сашко Городиловський. Він - майстер з модульного оригамі. На майстер - клас він приніс свого дракончика. А нас навчив робити модулі, з яких складають об'ємні фігури, як от лебідь на нашій фотографії.

Сашко Городиловський показує, як робити модуль

 Потім Максим навчив нас складати дракона. Це уже було нелегко, але усім вдалось!
Ось які дракони вийшли.




Апогеєм першого тижнія стало ітелект-шоу "Найрозумніший". У ньому зазвичай беруть учні 6 класів. Цього року - шостий сезон.
У ньому взяли участь 11 учасників, а саме Олег Папка(6-в),  Степан Гирила (6-В), Артем Камуля (6-В), Антон Волков (6-Б), Юля Ясинчук (6-Б), Андрій Антонюк (6-Б), Тарас Якуб'як (6-А), Сашко Кантор (6-А), Захар Гордій  (6-А), Настя Мацко (6-А)
Перемога у нелегкому поєдинку дісталась  Насті Мацко із  6-А класу. Їй довелось зустрітись у фіналі із досить сильними гравцями Антоном Волковим і Олегом Папкою.
Настя отримала Диплом переможця і традиційну статуетку Мудрої сови. Докладніше про гру у наступному пості. 
Тут:
http://halinadudar-teacher.blogspot.com/2014/02/2014.html





Молодці! Так тримати! Ви всі переможці!










Немає коментарів:

Дописати коментар