суботу, 15 лютого 2014 р.

Дні математики-2014. Перша Математична інтернет -вікторина для учнів 8-х класів

Розв'язання і відповіді на завдання Першої математичної інтернет-вікторини приносьте до 27 лютого у каб №204 або ж надсилайте на електронну адресу viktorina.2014FGS@gmail.com  


Троє перших учасників, які правильно розв'яжуть усі запропоновані задачі, отримають призи, а всі учасники будуть відзначені дипломами. Не забудьте вказати клас, у якому навчаєтесь, прізвище та ім'я.

 Завдання інтернет- олімпіади
1. Що більше : 99 у 20-му степені, чи 9999 у десятому степені?
2. Знайдіть два числа, різниця яких і частка яких дорівнюють 5.
3. Периметри рівностороннього трикутника і правильного шестикутника рівні. Чому дорівнює відношення їхніх площ?

4.З ушкодженої книги випала частина зшитих разом аркушів. Номер першої сторінки, що випала, - 143. Номер останньої, записаний тими ж самими цифрами, але в іншому порядку. Скільки сторінок випало з книги?

5. Двоголові й семиголові дракони зібралися на нараду. На самому початку мітингу Король драконів - семиголовий дракон порахував голови. Він повернувся навколо своєї середньої голови і сказав:"Усього я побачив 25 голів". Скільки всього драконів прийшло на нараду?

6. У якому многокутнику кількість  всіх діагоналей в m разів більша за кількість його сторін?

7. Коли настане найближчий рік без п'ятниць тринадцятого числа?

8. У родині четверо дітей. Їм 5,. 8, 13 і 15 років. Дітей звуть Аня, Юрко, Таня і Галя. Скільки років кожній дитині, якщо одна дівчинка ходить  у дитсадок, Аня старша за Юрка і сума років Ані й Тані ділитьсяна три?

9. Горять дві свічки неоднакової довжини і різної товщини. Довша свічка згоряє повністю за 3,5 години, а коротша - за 5 годин. Через дві години одночасного горіння їхні довжини виявились рівними. У скільки разів одна свічка була коротшою від іншої?

10.  Сума  трьох трицифрових чисел aab,  aba,   baa (a, b - цифри) дорівнює 1998. Знайдіть усі  трійки таких чисел.

11. Як можна відміряти 9 хвилин з допомогою пісочних годинників на 5 хвилин і на 7 хвилин?

Бажаю успіхів!

Немає коментарів:

Дописати коментар