четвер, 27 лютого 2014 р.

Дні математики. Підсумки другого тижня

Завершився другий тиждень Днів математики у нашій школі. Цього тижня відбулось дві цікаві математичні події. Перша – наукова конференція , присвячена засновнику неевклідової геометрії російському математику М. І. Лобачевському.
Конференцію підготували учні 10-б класу разом із вчителем математики Галиною Михайлівною Дудар. Для участі у конференції були запрошені учні 10-11 класів. З доповідями виступили Іра Галещук, Інна Фартушняк, Христина Бутняк, Соломія Петрик, Оля Масна.
Із доповідей старшокласники дізнались про неординарну особистість М. Лобачевського, а також ознайомились із основними положеннями геометрії Лобачевського. Хочеться відзначити емоційність доповідачів. Юні справді оратори зуміли захопити аудиторію. А після виступу Соломії здавалось, що вона тільки тим і займалась, що неевклідовою геометрією. Старшокласники з цікавістю слухали про дитячі та юнацькі роки вченого, про його викладацьку діяльність у Казанському університеті, про відкриття нової геометрії та багато інших фактів із життя математика.
Під час конференції учні переглянули фільми «П’ятий постулат” та "Уявний Лобачевський».

Іра Галещук

Христина Бутняк розповідає про викладацьку діяльність
 та праці М. Лобачевського


Соломія Петрик - спеціаліст з геометрії
 Лобачевського

Оля Масна розповідає про геометрію
 нашого простору

Про цікаві факти  - Інна Фартушинська










 Друга подія - Інтелектуальна гра "Що? Де? Коли?". Сьогодні зустрічались команди 11-А, 11-Б (капітан Олег Кузів). 11-В (капітан - Олександр Лучка) класів.

 Ведучою гри була вчитель математики Ірина Василівна Камінська.
За підсумками трьох раундів перемога дісталась команді 11-В класу. Вчитель математики Галина Ярославівна Парацій вручила капітану команди Олександру Лучці Грамоту переможця.
Здається, усі задоволені. Адже всі учасники отримують і по 12 балів з математики! Крім того, кожен з них поповнив свої знання. Адже після відповідей на запитання можна було почути ще й цікавинки, пов’язані із запитанням.




11-В клас

11-Б клас

11-А клас

Журі -Іра Галещук та Інна Фартушинська

Чорна скринька


А в чорній скриньці - куб!













Запитання сьогоднішньої гри тут:
https://docs.google.com/document/d/1n-QJItm5RglDZVgtXkIztM_Z5EGgzWqcThl-UzD1mIw/edit

Немає коментарів:

Дописати коментар