понеділок, 2 травня 2022 р.

Розв'язування задач рівняннями. що зводяться до квадратних. задачі на спільну роботу.

 Привіт усім! Сьогодні розв'язуємо задачі на спільну роботу. 





Задача 1

Два робітники. працюючи разом, можуть виконати завдання за 4 години. За скільки годин може виконати завдання кожен робітник, працюючи самостійно, якщо один з них може це зробити на 6 годин швидше , ніж другий? 





Задача 2

 Один з операторів комп'ютерного набору може набрати рукопис на 12 днів швидше, ніж другий.Через 6 днів роботи другого оператора до нього приєднався перший. Через 10 днів спільної роботи виявилося , що набрано 5/7 рукопису. за скільки днів може набрати рукопис кожен оператор, працюючи окремо?




 Розгляньте задачі, розміщені за посиланням :

https://halinadudar-teacher.blogspot.com/2021/04/8.html
 Усі розглянуті задачі записати в зошиті.

 Самостійно за зразком розв'яжіть 

Задача 3

Один кран наповнював басейн 9 хвилин, після чого було включено другий кран. Через 6 хвилин спільної роботи було наповнено половину басейну. За скільки хвилин може наповнити басейн кожний кран окремо, якщо першому треба на це на 9 хвилин більше, ніж другому?

Домашнє завдання

Задача

   Одній друкарці на друкування рукопису потрібно на 10 год більше, ніж другій. Коли перша друкарка пропрацювала 12 год, а потім її замінила друга, яка пропрацювала 9 год, то було надруковано 60% рукопису. За скільки годин може надрукувати цей рукопис кожна друкарка, працюючи самостійно?


Немає коментарів:

Дописати коментар