неділю, 13 травня 2018 р.

Відбувся Всеукраїнський фінал 32 Міжнародного чемпіонату з розв'язування логічних задач! Вітаємо учасників з Тернополя!


А ви любите математику? Напевно, більша частина з тих, кому задають це питання, відповідають «Ні!» або «Ви що! Я не тямлю нічого в ній!», «Це такий важкий, незрозумілий предмет! Мені не дається!». Ну, чи ще щось подібне. Насправді є дуже багато тих, хто любить математику, отримує насолоду від розв’язування математичних задач, а особливо логічних, хто прагне удосконалення у цьому мистецтві ( так, саме мистецтві). Саме таких людей – учнів, студентів, вчителв , батьків учнів зі всієї нашої України гостинно прийняла в свої обійми Вінницька школа –гімназія №1 ім. М. І. Пирогова.






 На урочистому відкритті математичних змагань усіх присутніх привітала Тетяна Станіславівна Збожинська –заслужений вчитель України, член Адміністративної ради Міжнародногокомітету математичних змагань, керівник міськогоцентру з інтеграції до європейського та світового осітнього простору, незмінний капітан команди України на математичних кубках Європи. «Уже те, що ви, дорогі діти, тут, у Вінниці, на Всеукраїнському фіналі, - це ваша перемога. Ви залишили за спиною багатьох, хто був на початку змагань, – у чверть-фіналі, потім- коли вийшли у півфінал.Сьогодні найсильніші ввійдуть до команди для тренувальних зборів. Найсильніші будуть  виступати на супер-фінальних змаганнях у Парижі», - сказала у своєму вітальному слові Т. Збожинська.
Близько тисячі дітей, студентів зі всієї України  зібралися вчора у актовій залі гімназії. Слово взяв Ігор Михайлович Кривошея – відмінник народної освіти, вчитель-методист, Член Адміністративної ради міжнародного комітету математичних змагань, голова журі Всеукраїнських олімпіад з математики і Всеукраїнського чемпіонату, багатократний переможець міжнародних математичних змагань. Саме він перевіряв кожну роботу учасників півфіналу.
35 учнів тернопільських загальноосвітніх шкіл, технічного ліцею, школи-колегіуму змагалися у Всеукраїнському фіналі.
Серед них  і учні Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів  №19 

Лещук Роман (5-В) і Смакоуз Тарас(6-А).


 Обидва вони вперше взяли участь у цих серйозних, нелегких змаганнях. Перш ніж потрапити у Всеукраїнський фінал, хлопці гідно пройшли чверть фінал і півфінал. І ось вони- у Вінниці! Звісно, було хвилювання і перед випробуваннями, і під час них. А потім – під час оголошення результатів. Ну це, напевно, найнезабутніші хвилини очікування моменту істини. Тут кожний присутній із замиранням серця очікував почути своє прізвище. Здавалося, що геть повітря в залі напружене , натягнуте як струна. Адже саме ті, чиї імена прозвучать у залі, потрапляють на відбіркові тренувальні збори. Щиро радіємо за тих чотирьох найсильніших із Тернополя, хто був у числі відібраних: Карпенко Вікторія (5 клас, ТЗОШ №4), Фареник Юлія ( 5 клас. ЗОШ №20, срібна медаль), Вдовін Богдан (10 клас. ТТЛ) . Молодці! Бажаємо вам успіху! І радіємо за всіх діток із Тернополя і області, які гідно виступили на змаганнях. Молодці!
І, звісно, найперше, вітаємо своїх 
РОМАНА ЛЕЩУКА і ТАРАСА СМАКОУЗА
із чудовими результатами. Молодці, хлопці! Ми вами ( а особливо я )  пишаємося. Так тримати і досягти вершин! Першу сходинку ви подолали гідно. А ще обов'язково потрапити в Париж! Але для цього треба потрудитися. Ми віримо у вас!
Хочу ще зазначити що двоє наших учнів уже брали участь у Всеукраїнському фіналіу Вінниці раніше. Зараз вони вже закінчують навчання у вишах. Це Андрій Гирила (КНУ ім.Т. Шевченка, факультет кібернетики. був переможцем) і Зоряна Безпалько (Одеська юридична академія).

Змагання закінчились. Залишился чудові враження від них і від гарно проведеного дня у чарівній Вінниці. Прогулянка містом, відвідини планетарію, міні-Вінниці, дивовижних вінницьких фонтанів, гадаю, надовго залишаться у спогадах. Хлопці вже будують плани. І головне у них, як я зрозуміла, – виграти наступний чемпіонат! Ну, що ж, залишається побажати,  щоб усі плани здійснилися. 


Хлопці розповідають один одному як розвэязували задачі. 




Знайомство з незвичайними мешканцями Вінниці


Щиро дякуємо Олені і Андрію Лещукам - батькам Романа за чудову подорож!






Немає коментарів:

Дописати коментар