середа, 15 березня 2023 р.

Шестикласники, метелики і математика

 


14 березня - Всесвітній день знань про метеликів. А при чому тут математика у 6 класі? А дуже навіть при чому. Адже метелики це такі чудові створіння, що їх усюди багато. Людина від метеликів багато чого корисного дізналася ( та й не тільки від метеликів, звісно). Невідомо, хто і коли вигадав цей день. але ж повинно бути і в метеликів свято. тому і відзначити його можна. Що і зробили ми із учнями 6-В класу. Звісно,шестикласники дізналися багато цікавинок про метеликів, почитали вірші, помилувалися картинами видатних художників, які не обійшли своєю увагою цих неймовірно красивих комах-птахів. Згадали і про дрони-метелики, які допомагають нашим захисникам у боротьбі проти загарбників.  А Денис Пазінський продемонстрував нам свого чарівного робота- метелика, створеного власноруч ( по секрету Денис сказав, що йому допомогли батьки. Це супер!). Метелик політав у класі. Шкода, що через повітряну тривогу ми не встигли заміряти швидкість,з якою літає Денисів метелик. Але ми обов'язково це зробимо. Схожого метелика -робота зробила і Валерія Ірха.



На уроці математики, звісно ми і задачки розв'язували, із секретно- шифрувальні. І тепер знаємо, який метелик найшвидший у світі, який метелик найбільший( його іноді навіть із птахом плутають!), і який найкрасивіший метелик України, що занесений у Червону книгу. 




Ну а наостанок ми робили метеликів у техніці оригамі. До слова оригаметрія - цікавенна штука. і теж математика. 

Пролунала повітряна тривога, і наших метеликів ми доробляли  в укритті. А далі ми плануємо арт- оригамі. Що це таке? На наступний раз! Зберігаємо інтригу.
















 А так літає робот- метелик






 
Метелик Дениса махає крильцями



Немає коментарів:

Дописати коментар