четвер, 31 березня 2022 р.

Дива природи. Розв'язування задач на знаходження дробу від числа і числа за значенням його дробу

 Привіт, друзі! Ну що, подорожуємо? Сьогодні - дива природи, зустріч з мешканцями океану, подорож до льодовикових островів, на Сонце, зустріч з блискавками!

https://www.youtube.com/watch?v=RWuh4P6WNw4


Запис онлайн-уроку

Презентація "Дива природи" ( Галина Дудар)



Домашнє завдання.

Розв'яжіть задачу ( можна різними способами)

Геологи мали дістатися табору. Шлях лісом становив 0,2 усього шляху, який вони мали пройти; відстань, яку вони мали пройти стежиною становила 0,4 від усього шляху, а переправа річкою- 0,25  від всього маршруту. після переправи їм залишилося пройти 88,2 км.Яким була довжина усього маршруту? Яка частина маршруту була найкоротшою, а яка найдовшою, на скільки?


Цікавинки

Хто такі геологи?

Геолог - це спеціаліст, який займається пошуком корисних копалин, а також вивченням особливостей і багатств надр Землі. Геологи часто бувають у тривалих відрядженнях, живуть у непристосованих , необлаштованих для зручного життя умовах. Геологи - як розвідники, працюють вахтовим методом, без вихідних. Здавалося б, це дуже романтична професія з подорожами, піснями біля багаття.   Насправді - це важка праця.

Професія геолога дуже затребована на ринку праці. Але геологом бути може не кожний.Важливо мати гарну фізичну підготовку, відповідальність, вміти працювати в команді, вміти мислити, мати гарну пам'ять

До слова. за кілька днів - День геолога!








Геологи передбачили "катастрофічне виверження " найбільшого вулкану в світі Мауна -Лао у 2014 році.
 Про вулкани - на наступному уроці!



Бажаю успіху!

2 коментарі: