вівторок, 3 серпня 2021 р.

Родовід і геометрична прогресія

     Друзі, а ви цікавились своїм родоводом? З якого ви роду-племені, ким були ваші діди, прадіди? Чим займалися вони? Насправді кожна людина повинна знати такі речі. У наш час є великі можливості для того, щоб вивчити свій родовід. Аби було бажання. Дерево роду можна складати вручну, а ще є спеціальні програми для цього. Для створення дерева роду можна скористатися сайтом https://www.myheritage.com.ua/

Це надзвичайно цікаво. Але, безперечно , для цього потрібно розшукати інформацію про своїх дідусів і бабусь, прадідусів і прабабусь... Як? Звісно, найперше джерело - це ваші рідні, від яких можна дізнатися багато цікавого. Далі - виписки з метричних книг, архівні документи.


 

Ви, напевно, чули такий вислів "до сьомого коліна" ? Оте "сьоме коліно" не що інше як сьоме покоління ваших предків. Не кожний може похвалитися знанням своїх предків до "сьомого коліна". 

А цікаве, що й тут не обійшлося без математики! Справді світом правлять числа. Отож. у нашому родинному дереві ми маємо справу з геометричною прогресією  1,2,4,8,16,32,64... із знаменником 2.
 А сьоме коліно- це 64 ваших предки! 

"Для того, щоб народитися кожному з нас потрібно:
2 батьків
4 бабусі і дідусі
8 прабабусь і дідусів
16 прапрадідусів і бабусь
32 тетра-бабусь і дідусів
64 пента-бабусь і дідусів
128 нeксa-бабусь і дідусів
256 гепта-бабусь і дідусів
512 окта-бабусь і дідусів
1024 нона-бабусь і дідусів
2048 дека-бабусь і дідусів
Всього за останні 11 поколінь потрібно 4094 предки, і все це приблизно за 300 років до того, як ми з вами народилися!
Зупиніться на мить і подумайте ...
Скільки це доль, характерів, життєвий перемог та програшів.
Ми повинні відчувати подяку і любов до всіх наших предків, тому що кожен із них у кожному з нас!" І пам'ятаємо ще одне, що історія родини- це історія країни!



Немає коментарів:

Дописати коментар