неділя, 29 серпня 2021 р.

Відбувся супер-фінал 35 Міжнародного чемпіонату з розв'язування логічних задач.У збірній України - тернополянин

 

28 серпня 2021 відбувся супер-фінал 35 Міжнародного чемпіонату з розвязування логічних математичних задач. Цей етап мав відбутися у швейцарському місті Лозанна. Але у звязку з пандемією організаторами було прийнято рішення провести ці інтелектуальні змагання в онлайн-режимі. Збірна команда України була представлена пятнадцятьма учасниками різного віку  -від молодших школярів до студентів (двоє студентів Вінницького політехнічного університету)- з різних міст України (Харків, Вінниця, Тернопіль). Щиро радіємо, що у збірній був і учасник з Тернополя Роман Лещукучень нашої Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів №19. Нагадаю, що у Національному фіналі Роман здобув золоту медаль.

         Учасників математичних змагань привітали координатори чемпіонату в Україні Тетяна Станіславівна Збожинська і Ігор Михайлович Кривошея.

У своєму зверненні до учасників Тетяна Станіславівна наголосила, що у тих країнах, які зібрали команди змагання почнуться онлайн  одночасно о 14 годині. Для решти охочих перевірити себе  після закінчення чемпіонату задачі будуть виставлені на сайті федерації, аби кожний, хто забажає, міг теж розвязати надані завдання – такий собі «заохочувальне змагання». Супер -фінал проводився з ввімкненими відеокамерами, аби трансляцію з кожної країни могли бачити організатори з центрального комітету.

          Як зазначили організатори, серед задач цьогорічного супер-фіналу немало надскладних на кожному рівні. Тому учасникам потрібно бути дуже уважними, зосередженими.

         Для учасників математичного чемпіонату із Франції були передані дипломи із вдрукованими їхніми прізвищами і іменами. Тому після закінчення змагання, підрахунку набраних балів у дипломи організатори лише вписали рейтинг кожного учасника у міжнародній таблиці. Найкращі результати показали наймолодші учасники ( категорія 1-3, 4-5, 6-7 класів)- харків'яни Даниїл Калашников і Антон Кравченко - у них відповідно ІІ і ІІІ результати , гідно виступили і старші. Усі отримали дипломи Французької федерації математичних змагань. 

       

          Принагідно хочу зауважити, що цього року збірна України, у складі команди якої було сім учасників – пятеро школярів і двоє вчителів – Т.С. Збожинська і І.М. Кривошея – здобула перемогу на Кубку Європи  (математичні змагання). Якраз тут у Вінниці після закінчення супер-фіналу були вручені золоті медалі членам збірної команди України.

         Супер-фінал відбувся, нагороди вручені. Це було змагання  в першу чергу із задачами, як сказала Тетяна Станіславівна. Хтось задоволений собою, своїм результатом, хтось трішки засмучений. Але кожний з учасників вже є переможцем. Він подолав ще одну сходинку до успіху.

Хочеться згадати Конфуція: «Успіх залежить від попередньої підготовки, без такої підготовки не буде успіху. Навіть найбільша поразка може прискорити шлях до успіху». Друзі, «налаштуйте свої вітрила на успіх і поступово рухайтеся до своєї мети».

І трішки про невеселе. Цей рік був оголошений роком математики. Дуже прикро, що результати ЗНО були невтішними. Але все ж тішить те, що є такі престижні Міжнародні математичні змагання, на яких наші діти здобувають високі результати. Щоправда про ці змагання ми не можемо прочитати, побачити, почути у ЗМІ, ні у всеукраїнських, ні в обласних, ні в місцевих( мова йде про рідне). Найбільш, де можна відшукати  - це на особистих сторінках зацікавлених у цьому. Таке враження, що то є особиста справа невеликої кількості зацікавлених окремих, окремих обдарованих діток і їх батьків. Якщо у переможцях предметних олімпіад ще є зацікавлення, то до інших інтелектуальних змагань учнів ставлення таке «тобі треба, той займайся цим». А ми так можемо втратити майбутнє нації. Адже участь наших дітей у міжнародних конкурсах – це представлення майбутньої інтелектуальної еліти України світові.

         Принагідно хочу висловити подяку координаторам  Міжнародного чемпіонату з розвязування логічних задач в Україні І. М. Кривошеї і Т. С. Збожинській і  методисту відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів  ТОКІППО Іванюк Тетяні Георгіївні за підтримку, за вболівання. Бажаю успіхів Роману Лещуку і усім своїм учням, які дружать з математикою, у наступних чемпіонатах. Вже в листопаді відбудеться чверть -фінал 36 -го .






Роман Лещук

Головна підтримка- батьки

Команда
 У наступному пості - відео відкриття і нагородження а також тексти деяких задач супер-фіналу.
 Дивись тут:

Немає коментарів:

Дописати коментар