неділю, 5 травня 2019 р.

Національний фінал 33 Міжнародного чемпіонату з розв'язування логічних задач відбувся!



От і відбувся 33 Міжнародний чемпіонат з розв'язування логічних задач! 19 років поспіль гостинна Вінниця приймає розумних талановитих діток зі всієї України на ці неймовірні змагання! Близько 8000 тисяч учасників було у чвертьфіналі, і тільки трохи більше як 400 дійшли до Національного фіналу! Серед них понад тридцять учнів з Тернополя і Тернопільської області.  І я неймовірно щаслива, що вже втретє  мої учні стали фіналістами. Я пишаюсь вами,  Матвійку  і Романе. 
Роман Лещук (6-В) вже вдруге є фіналістом. Як і минулого року, Роман показав гарний результат. Молодець!  Матвій Співак (5-В) - дебютант. І перша його участь стала успішною. Матвійко потрапив у число тридцяти фіналістів категорії 4-5 класів на відбір у збірну Украіни для участі у супер-фіналі. який відбуватиметься у Франції у серпні 2019. року. 11 червні відбудеться відбірковий тур у Вінниці. так що знову триматимемо кулачки за тебе, Матвійку!
Щиро вірю, що і на наступний рік ми обов'язково поідемо на Національний фінал! Не зупинятимемося і йтимо до кінця! Звісно, для цього треба потрудитися! 
Цього року величезне математичне свято відбувалося у Вінницькому Державному педагогічному університеті імені Михайла  Коцюбинського. Учасників змагань, батьків ( а їх цього разу було надзвичайно багато, приїхали цілими родинами аби підтримати своїх дітей), вчителів тепло вітали Ректор університету Наталія Іванівна Лазаренко ( до слова, наша землячка),  незмінні організатори чемпіонату в Україні Тетяна Станіславівна Збожинська і Ігор Михайлович Кривошея, представники міської і обласної адміністрації, декан факультету алгебри і методики математики .
Кожен з них бажав перемоги учасникам фінальних випробувань. Надзвичайно тепла, доброзичлива атмосфера панувала на відкритті змагань, при врученні нагород. Звісно, не всі отримали медалі. Але кожен з тих. хто взяв участь у Національному фіналі вже переможець. Адже тут зібралися кращі з кращих. "Ви - еліта України!" - такі слова не раз звучали з уст тих, хто виступав перед дітьми. І справді, дивилась на цих дітей і тішилася, що є в нас майбутнє!
Із замиранням серця кожен вслухався. аби почути своє прізвище серед переможців, адже кожен в душі сподівався на перемогу. у кожного з тих, хто приїхав сюди є мрія - Франція. Але це змагання, чесна боротьба, і перемагає найсильніший. Тож були радісні вигуки, і сльози, і ридання, і скупа чоловіча сльоза на обличчях хлопчиків, які не хотіли, щоб хтось побачив іхнє розчарування. Були переживання батьків, за ними теж було цікаво спостерігати. Одні вичитували своїм дітям, що "ти був неуважний",  "ти могла краще",  інші підтримували, хвалили, заспокоювали. Емоції, які тут вирували, важко передати словами. Це було супер! 


Учасників вітає ректор Вінницького педагогічного університету Н.І. Лазаренко


Вітання від Т. С. Збожної


Фіналісти : Артем Костюк (ТУГ ім. І. Франка), Матвій Співак (ТЗОШ №19, 5-В)
Роман Лещук (ТЗОШ №19 , 6-В). Ви - найкращі!
ВІТАЮ! Бажаю нових перемог!








Доки очікували результатів, вирішили подарувати своїм діткам екскурсію по Вінниці.Звісно, ввечері напередодні побували на неймовірному  світловому шоу на фонтанах. А у суботу відвідали чудовий музей транспорту. Емоції зашкалювали!




Ректор університету Н.І. Лазаренко  особисто провела для нас екскурсію по університету. Світлина на згадку про зустріч з надією на співпрацю.



Щаслива родина Співаків


Ну а це задачі, які пропонувалися для учасників фіналу. Задачі для 1-7 класів.


Учасники Національного фіналу 33 міжнародного чемпіонату з розв'язування логічних задач у Вінниці. 2019 рік, травень




Немає коментарів:

Дописати коментар