середу, 28 лютого 2018 р.

Дні МІФ-2018. Конференція, присвячена 135 річниці з дня народження видатного українського математика В.Левицького

Сьогодні учні 9-х і 10-А класу взяли участь у конференції, присвяченій 135 річниці з дня народження видатного українського математика, нашого земляка Володимира Левицького. Про життєвий шлях вченого розповіли учениці 9-Б класу Світлана Хмарук і Таня Юник. Свю розповідь вони супроводжували цікавою презентацією.

31 грудня 2018 року минуло 135 років з дня народження нашого земляка, видатного математика Володимира Левицького.
Математик із світовим іменем академік Михайло Кравчук назвав Володимира Левицького основоположником математичної культури нашого народу. І мав рацію, адже Володимир Левицький був першим, хто згуртував навколо себе українських математиків для наукової роботи.

Саме він був автором першої наукової статті з математики українською мовою, незмінним редактором першого україномовного часопису з природничих наук, першим підготував матеріали до української термінології з математики, фізики , хімії. першим написав підручники з математики  і фізики для учнів середніх шкіл українською мовою, був одним із засновників Товариства наукових викладів імені Петра Могили та фундатором і викладачем вищої математики Українського таємного університету у Львові.












У другій частині конференції ми переглянули відеофільм "Світ знає, - він- українець" про видатного математика Михайла Кравчука.






Світ знає,-Він -українець.



Немає коментарів:

Дописати коментар