суботу, 25 листопада 2017 р.

Як у нас на Україні - 2017



 Перегорнута ще одна фестивальна сторінка - відбувся VІІІ Благодійний шкільний фестиваль української пісні "Як у нас на Україні". Минулого року  я думала, що той сьомий фестиваль буде завершальним. Але... Повірте, не можемо зупинитись... Адже наші діти такі талановиті. І ми не можемо  не надати їм такої можливості показати свої таланти. Хто знає, може, саме шкільна сцена стане тією першою сходинкою на велику сцену. Сьогоднішній  фестиваль особливий ( як , зрештою, і щороку). Мені давно вже хотілося, щоб під час свята звучало побільше українських народних пісень. Адже народна пісня - це душа народу. 
 В час, коли ефіри (радіо і теле) заповнені російськомовними піснями, причому далеко не вищого ґатунку, порожніми і примітивними за змістом важливо показати молодим , що є справжня українська пісня, є справжні майстри української пісні. Вони повинні знати імена легенд української пісенної творчості, знати народні пісні свого краю і пропагувати їх серед своїх ровесників.
Пісні діти добирали самі. Щоправда, серед вибраних ними пісенних перлин виявилися пісні відомих композиторів-піснярів  60-70-х років - В. Івасюка, О.Білаша, І. Поклада. Ці пісні стали справді народними. Вони живуть  і будуть жити. Тож репертуар свята вийшов цікавим. Зі сцени прозвучало 22 пісні. Веселі, сумні, і в кожній з них відчувається українська душа,  віра, надія, любов. "Ніч яка місячна" у виконанні вокального тріо 7-А класу супроводжувалось хореографічною композицією у виконанні Вікторії Шандрівської і Ігоря Билини, зачарувала своїм голосом виконавиця пісні "Місяць на небі" Еля Троян,  сестрички  Соломія і Андріана Романюк виконали веселу колоритну лемківську пісню "Аничка". Полонили глядачів найменші учасники фестивалю - другокласники  піснею "Українка я маленька" і "Чомучки"   піснею "Сіяв мужик просо". Дебютувала на фестивальній сцені  п'ятикласниця Діанка Саловська . Вона заспівала глядачам пісню "Якби мені черевички".
  Тепло зустріли глядачі виступ Тані Мураш. ЇЇ вправна гра на бандурі ("Віночок українських народних пісень") і спів ("Ой чого калина віти похилила") зачарували їх. Сюрпризом для всіх стала пісня Ігоря Поклада на слова Юрія Рибчинського "Чарівна скрипка" у виконанні Діани Кріль у супроводі чарівної скрипки Захара Гордія. Яна Радевич виконала "Три поради" І.Поклада. На нашому фестивалі не могли не звучати пісні незабутнього В. Івасюка: "Червона рута" у виконанні Тані Юник - візитка України, "Я піду в далекі гори" (Настя Мартинюк) , 
"Водограй" (Іринка Расевич).  Данило Проць подарував глядачам пісню О. Білаша , написану на слова Д. Павличка "Два кольори". а Мавсим Гуменюк - пісню "Прилетіла ластівка", яку написав О. Білаш на слова М. Трача, Настя Ярема і Софія Грицишин - пісню "Гуцулка Ксеня".





Восьмий фестиваль відкрили сестри Романюк і сестри Юля і Софія Паляниця у супроводі танцювальної композиції, яку   виконали учні 6-А класу Софія Андрухів, Софія Кривенко, Аліна Липка, Богдан Поляк і Тарас Смакоуз. До слова, керівником цієї чудової танцювальної групи є шестикласниця тлановита Софійка Андрухів.














На прощання гурт десятикласниць виконав пісню "А я бажаю вам добра", яку підхопили усі учасники фестивалю і глядачі. 

Впродовж фестивалю із учасниками і глядачами вперше були чудові ведучі - учні 10-А класу Вікторія Свирид і Роман Подоляк.
Велика подяка музичним керівникам фестивалю Євгену Мироновичу Лазорку і Світлані Володимирівні Гусак за їх працю, за підтримку мене як керівника проекту  і талановитих дітей нашої школи. Без їх участі проект би не мав продовження. 
А ще хочеться подякувати учням 2-6 класів і їх керівникам за чудову виставку малюнків "Дивовижні квіти і птахи України".
Наші діти талановиті у всьому!   
Проект - благодійний. Кошти,  зібрані  за  квитки, будуть передані на лікування онкохворої дитини. 
 Фотозвіт можна переглянути на Фейсбук тут:https://www.facebook.com/lelitka.lelitka/photos_albums

Немає коментарів:

Дописати коментар