пʼятницю, 9 вересня 2016 р.

Ваша дитина - випускник

Шановні батьки!  У вашому житті настає важливий відповідальний момент- ваша дитина за якісь кілька місяців матиме звання "ВИПУСКНИК". Ви вперше - мама чи тато випускника? А, може , і не вперше. Але, напевне , і в цьому випадку, все як перший раз. Хвилювання, переживання, зменшення кількості нервових клітин.  Отож, щоб легше пережити той складний період у вашому житті і в житті вашої дитини, потрібно налаштуватись на те, що ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ. А допоможе ( я щиро сподіваюсь на це) 








Пам'ятка турботливим батькам випускника

До складання ДПА - підготовка, яка починається з першого дня навчального року

       Перш за все  ознайомтеся з порядком проведення державної підсумкової атестації учнів. Зазвичай про це можна завжди дізнатись. відвідавши сайт МОН України mon.gov.ua

   Серед предметів, які складають випускники, є обов'язкові і ті, які обирають учні.    
   З'ясуйте бажання дитини щодо вибору навчального предмета, з якого вона складатиме державну підсумкову атестацію, і мотиви. Чому саме той предмет а не інший? Це- важливо. Переконайтеся, що вибір вашої дитини правильний. 
   
   Переконайте дитину, що до ДПА потрібно готуватися з першого дня, а не відкладати на "після Нового року". 

   Поділіться з дитиною своїм досвідом складання іспитів. Пригадайте важливі моменти з цього досвіду. Ви ж не хочете, щоб син чи донька повторили ваші помилки?

  Пам’ятайте, що дитина може сама вибирати час для підготовки до ДПА, адже їй треба готуватись паралельно і до інших уроків, з яких нема ДПА.

 Якщо ви вирішили, що справитесь без репетитора, то  будьте готові, не лише вислухати плани відповідей дитини на запитання ДПА, а й щось підказати їй. Доведеться і вам  щось пригадати із шкільної програми.

      Не забувайте стежити за тим,   щоб ваша дитина чергувала заняття та відпочинок (наприклад, 45 хвилин навчається, 10 - відпочиває).

      Пам'ятайте, що дитині напередодні ДПА необхідно відпочити: ввечері після закінчення заняття прогулятися на свіжому повітрі, прийняти душ, раніше лягти спати.

    Постійно підтримуйте дитину, підбадьорюйте, а головне- вірте в неї. Це додасть їй впевненості у своїх силах.

Під час складання ДПА

Не стійте під дверима школи! Спокійно вирушайте на роботу чи у справах і чекайте дзвінка від дитини. Вона обов'язково вам зателефонує після завершення іспиту. 

  Будьте впевнені у знаннях вашої дитини.

      Не хвилюйтеся, тому що зайве хвилювання заважатиме не лише вам, а й дитині, адже вона відчуватиме ваш неспокій.


    

Після складання  ДПА

     Підтримайте дитину незалежно від результатів ДПА. Нижчий бал, ніж той, на який сподівались - це не кінець життя, не катастрофа! 


      Порадьте, як раціонально розподілити час, готуючись до ДПА з інших навчальних предметів.

Немає коментарів:

Дописати коментар