понеділок, 5 вересня 2016 р.

Літній математичний проект Андріани Романюк

Сьогодні у 6-В класі Андріана Романюк представила свій літній  математичний проект "З математикою - на вершину Карпат". Вона розповіла про свою подорож у Карпати, зокрема про те, як разом із родиною піднімалась на одну з вершин - Хом'як. А висота цієї гори 1542 м. Етапи свого сходження Андріана фіксувала на фотоапарат. Тож однокласники побачили на світлинах позначки, на яких було відзначено, скільки метрів залишилось до вершини.
Під час захисту свого проекту  Андріана представила і задачі, пов'язані із розповіддю.
 Ось, наприклад:
Задача 1. Висота вершини Хом'як 1542 м . Нам залишилось пройти  900 м. Яку відстань ми подолали? Відповідь виразити у км.
Задача 2. Висота Говерли - найвищої гори Карпат- 2061 м. На скільки висота вершини Хом'як менша? На скільки менше часу витрачає турист при підйомі на Хом'як ніж на Говерлу, якщо рухатиметься в обох випадках із середньою швидкістю 5 км/год?
 Так що відпочивати можна з користю! Молодець, Андріана! З першою "дванадцяткою" у новому навчальному році! Бажаю подолати ще не одну вершину!
До слова, Андріана не лише молодець з математики! Вона разом із сестричкою чудово співають і є учасниками пісенних фестивалів, конкурсів. Беріть приклад!






Немає коментарів:

Дописати коментар