четвер, 26 червня 2014 р.

Хочете досягти успіху і стати мільйонером - займайтесь математикою! Моменти іх життя мільярдера

8 липня 1839 народився Джон Девісон Рокфеллер (1839-1937), американський промисловик і мультимільйонер. В кінці 1998 Рокфеллер очолив список найбагатших людей в історії США. Його статки оцінювались в $190 млрд. у перерахунку  на сучасні ціни.
 Про жодну людину із фінансового світу не поширювалось так багато пліток. легенд. слухів як про нього. Говорили про те, що в його жилах тече кров самого наполеона Бонапарта і Рішельє, що він споживає виключно чорний хліб, що спить взагалі по три години на добу. Як би там не було, але Джон Девісон буа далеко не блоагородного походження. Його батько, з
якого не вийшов лікар, був дрібним торговцем.
У дитинстві Джон дістав суворе виховання. Його мати вважала, що виховання дітей повинно будуватися на трьох речах: різках, Біблії і баптистькій церкві. До кінця життя Рокфеллер вважався зразковим вірянином.
А от вчився у дитинстві Рокфеллер неохоче. Його цікавили лише математика і. А ще серед улюблених предметів Джона був "Слово Боже", вивченню якого він присвячував весь свій вільний час. "Я занадто був зайнятим власним розвитком, щоб просиджувати дорогоцінний час за партою", - згодом скаже Рокфеллер своєму найкращому другові - мультимільйонеру Генрі Форду.

 Із спогадів Рокфеллера:
" Одного разу, у 12 років, я з братами працював на картопляних полях у одного нашого сусіда. Роботи було дуже багато, а сил у мене і моїх хворих і голодних братів було мало. Сусід нам майже нічого не платив, а все, що у мене з'являлось після закінчення трудового дня, я відкладав у фарфорову скарбничку. Кожного вечора після роботи я розглядав мои мізерні багатства і роздумував над тим, як же важко вони дістаються людині. Мені тоді здавалось, що обов'язково стану згорбленим рабом цих блискучих монет. Через деякий час я дізнався про банківський процент а також про те, що якщо покласти  в банк 60 доларів, то я зможу отримати ті самі гроші за той самий строк, нічого в той же час не роблячи. З тих пір я вирішив зробити гроші своїми рабами".

Бережливе ставлення до грошей проявлялось у хлопчика у всьому-починаючи від їжі і закінчуючи зошитами, ручками.... Джон писав твори і розв'язував задачі переважно на роворотах щотижневих журналів, які передплачував батько. Всі зекономлені на зошитах і альбомах гроші майбутній мільярдер витрачав на власну птахоферму, ня якій розводив гусей. індичок, яких сам потім продавав на недільних ярмарках. Він сам складав примітивні бізнес-плани, креслив наївні фінансові графіки і вів власну бухгалтерію.
 Прагнення Рокфеллера вижити у кожній ситуації аж до останнього цента стало легендою. "Я прокладаю свій курс лише при допомозі цифр, більше мені нічого не потрібно," - говорив він. Усі свої витрати він з дитинства заносив у зошит. Його діти згодом отримували на день по два цента за відмову від солодощів, 5 центів - за годину занять музикою і 10 центів - за  стругання олівців.

 Коли Рокфеллер був молодим, він говорив, що унього є дві мрії - заробити сто тисяч доларів і дожити до ста років. Він помер  у 1937 році - не дожив до сторіччя лише два роки. Аде з першим своїм завданням він цілком справився. У 74 роки його статки становили 318 мільярдфів доларів ( за курсом на кінець 2007 року).
З самого початку своєї діяльності Рокфеллер десять відсотків від свого доходу жертвував церкві., активно займався благодійністю. Його ім'я в історії залишиться як ім'я великого філантропа.
 І насамкінець правила Рокфеллера

"Правило 1: Якщо ви думаєте, що вам не вистачає  грошей, терміново створіть власний  бізнес.

Правило 2: Менше працюйте  на когось. Чим більше ви  працюєте  на чужого дядю, тим гірше живете.

Правило 3: Економте. Шукайте місця, де можна купити продукти дешевше. Складайте список покупок і дотримуйтеся його.

Правило 4: Шлях до  великого багатства – пасивний дохід, який  капає вам на рахунок незалежно від  ваших зусиль. Створіть  для себя джерело пасивного доходу і насолоджуйтесь життям.

Правило 5: Подумайте про  те, як можна заробляти мінімум 50 тисяч доларов на місяць. Можна більше, менше ні – стілько багаті люди витрачають на місяць.

Правило 6: Більше  спілкуйтесь (особливо  з успішними людьми). Люди, які не вміють спілкуватись, рідко стають багатими.

Правило 7: Придивіться  до  свого оточення. Навіть  у  дуже багатих людей завжди знайдуться бідні родичі, друзі та  інші прохачі,  які  швидко зруйнують  усі великі мрії, цілі і плани.

Правило 8: Будьте на 100% відповідальними за своє життя. Бідность приходить, коли людина думає, що вона не відповідає  за те, що  з нею відбувається.

Правило 9: Вивчайте біографію і думки великих багатих людей.

Правило 10: Мрійте! Дуже  важливо  мати  мрію і вірити в те, що вона збудеться. Людина вмирає, коли перестає мріяти.

Правило 11: Допомогайте людям. Не  через гроші – від душі! Але лише  тим людям, які  насправді потребують допомоги.  Вони  не обов'язково мають бути вашими друзями чи родичами. 

Правило 12: Як  мінімум 10% прибутку  віддавайте  на благодійність."

Ну що скажете? Як вам правила Рокфеллера?

  Якщо вам цікаво дізнатися більше про цю людину, яка створила себе, якщо ви - батьки і мрієте виростити мільйонера з великою душею, читайте тут:

Як виростити Рокфеллера




Джон Рокфеллер. Цитати. Мудрі думки
Фільм "Гении и злодеи. Джон Рокфеллер"
12правил багатства

Немає коментарів:

Дописати коментар