пʼятницю, 13 червня 2014 р.

Завдання Літнього віртуального математичного марафону. Частина перша



 Ну, що ж, друзі! настав час трішки пригадати математику. Як і обіцяла, повідомляю вам завдання Першого літнього віртуального математичного марафону. Сьогодні -завдання першої частини, завтра - другої, а в неділю- третьої.

 Тож до роботи! Відпочиваємо з користю.

 Задачі розв'язуємо у зошитах в режимі домашнього завдання.  В такому випадку 1 вересня ви приносите їх у школу (каб.№204), або надсилаєте за адресою (46023, ЗОШ№19, каб. №204,  вул. Братів Бойчуків, 2, м. Тернопіль,  Оргкомітет конкурсу.). Якщо  ви вже дружите з інтернетом і  вмієте створювати документи у WORDі,  то можете скористатись електронною адресою victorina.2014fgs@gmail.com
1.Сьогодні неділя. Надійка почала читати книжку? у якій 290 сторінок. Вона читає 4 сторінки щодня, крім неділі, коли вона прочитує 25 сторінок. Надійка читає щодня. За скільки днів вона прочитає книгу?

2. Чисельник і знаменник дробу - цілі додатні числа, сума яких менша за 103. Відомо, що дріб менший за одну третю. Яке найбільше можливе значення цього дробу?

3. Скільки натуральних чисел мають однакову кількість цифр у десятковому записі їх квадрата та куба?

4. Ціна за вхід на стадіон 10 грн. 50 к.. Коли ціну знизили, кількість відвідувачів збільшилась на 50%, а збір коштів збільшився на 25%. На скільки грн. знизилась плата за вхід?

5.До якої маси треба випарувати 800 грамів 10% - ного розчину солі, щоб вміст солі став 16%?

6. Два брати купили за 800 грн. плейєр і за 2000 грн. телевізор. На купівлю плейєра старший брат віддав 20% своїх грошей, а молодший 22 цілих і 2 дев'ятих % своїх грошей. На телевізор старший брат дав 60% своїх грошей, а молодший 22 цілих і 4 дев'ятих % своїх грошей. Скільки грошей було у кожного?

7. Одне число більше від другого на 16. Знайти ці числа, якщо 5/32 одного числа дорівнює 3/16 другого.

8.Сума трьох чисел дорівнює 136, 5. Якщо перше число помножити на 8, друге - на 4,  третє - на 6, то одержані добутки будуть рівними. Знайти ці числа.

9. Сума трьох чисел 3898, 32. Якщо в одному з них перенести кому вправо на одну цифру, то отримаємо більше з даних чисел, а якщо в цьому ж числі перенести кому вліво на одну цифру, то одержимо менше з даних чисел. Знайти ці числа.

10. Якщо товар спочатку подорожчав на 10%, а потім подешевів на 10%, то коли його ціна була нижчою: до подорожчання чи після зниження?

11. У гаманці десять 2-копійчаних  і 3-копійчаних монет. Скільки тих і інших монети окремо, якщо всього було 26 копійок?

12. Скількома нулями закінчується число, яке дорівнює добутку перших 100 натуральних чисел, ( Розв'язання пояснити)?

13. Якою цифрою закінчується сума кубів чисел 3, 4 і 5? (Пояснити)

14. Двоє туристів одночасно відправились з А в В. Перший поїхав на велосипеді,  другий - на автомобілі із швидкістю , у 5 разів більшою, ніж швидкість велосипедиста. На півдорозі з автомобілем сталася аварія, і залишок шляху автомобіліст пройшов пішки із швидкістю , удвічі меншою, ніж у велосипедиста. Хто з них прибув у пункт В раніше?

 Далі буде...

Немає коментарів:

Дописати коментар