пʼятницю, 8 червня 2018 р.

Тернопільська Катедра відкрила свої двері і для нас. Останній день навчально-пізнавальної практики у 10-А

В останній день практики ми вирішили відвідати підземелля під Архикатедральним Собором УГКЦ. Як відомо, у квітні цього року їх було відкрито для відвідування тернополянами та гостями міста. Під час другої світової війни приміщення використовувалось як госпіталь для німецьких солдат. У часи совєтів  у Катедрі розміщувалась картинні галерея . Я пам'ятаю. як навчаючись в інституті, ми ходили дивитися сюди на твори живопису. А підвали були завалені будівельним сміттям.
Відреставроване підземелля тепер -ще одна  музейна локація. Тут  розміщена експозиція "Тернопіль сакральний", присвячена храмам Тернополя - тим, які збереглися до нашого часу, і тим. яких безжалісно знищила комуністична влада. Мої десятикласниками з цікавістю слухали розповіді п. Андрія про видатних тернополян - "Тернопільського Шептицького" отця Володимира Громницького, культурного діяча, письменника, краєзнавця Ігоря Герету, отця Степана Ратича, отця Миколу Шаварина. Після огляду крипти ми мужньо подолали 88 крутих сходинок і піднялися на вежу і послухали дзвін.
Ця чудова мандрівка - ще одне відкриття свого рідного міста. прочитання ще однієї невідомої сторінки рідного краю. А тепер - гайда на канікули! Гарного літа, мої любі! Канікули - останні. тож провести вам їх з користю для здоров'я, для душі!


























Більше світлин на ФБ тут:


Немає коментарів:

Дописати коментар