середу, 6 липня 2016 р.

Літній математичний марафон-2016 для п'ятикласників

Дорогі друзі п’ятикласники!  Ви вже шестикласники!?! Вибачте, помилилась. Настало літо! Чудова пора! Адже настали канікули, яких ви так довго чекали і заслужили ( як, зрештою, і ваші вчителі). Місяць уже пролетів. Попереду ще два.  Ви вже трішки розслабились. Але я, як завжди, вам не дам спокою! Доведеться вам зібратись докупи! Відпочинок має бути змістовним, корисним і цікавим. Тож, окрім походів, пригод, моря, подорожей, на вас чекає і Другий літній віртуальний математичний марафон. Як би там не було, а влітку у вас іноді теж буде спокуса посидіти за компом, то хай це сидіння буде корисним. Гадаю, що наш марафон – це те, що треба! А особливо, якщо раптом піде дощик. Це ліпше, ніж мокнути.
Як вам відомо, марафон – це 42 км, а наш марафон – це 42 задачі. Зовсім небагато, як на три літніх місяці. А тим більше, що першої п’ятниці вересня ви маєте шанс отримати приз, якщо успішно завершите дистанцію. Тож подумайте! Марафон розпочинається 7 липня. До першого вересня слід надіслати розв’язання задач електронною поштою (victorina.2014fgs@gmail.com),  або принести їх у школу, якщо ти учень нашої школи. Обіцяю, що задачки будуть цікаві, посильні.
Отож
Завдання першого тижня:

1. Знайди невідоме:2(0,2-0,02(0,002+0,0002х)) =0,3

2.Число 82** ділиться на 90. Знайти ділене.

3. Між деякими  цифрами  123456789, написаними у вказаному порядку, поставити знаки додавання і віднімання так, щоб у результаті отримати число 100.
4. За 8 альбомів, 3 лінійки, 4 циркулі заплатили 270 грн. Альбом у 4 рази дорожчий за лінійку, а 5 лінійок коштують стільки ж, скільки 2 циркулі. Знайти ціну альбому, циркуля і лінійки.
5. Дестьох собак і кішок покормили 56 шматками м’яса. Кожному србаці дісталося 6 шматків, а кожній кішці –п'ять. Скільки було собак і скільки було кішок?(Розв'язати арифметичними способом)

6. Розставте між деякими цифрами 9999999 знаки додавання і віднімання. щоб отримався вираз, значення якого дорівнює 1989.

7. Дракон має 5 голів. Кожного разу, коли йому відрубують одну голову, виростає 5 нових. Якщо драконові відрубати шість голів, то скільки голів матиме дракон?

8.Середнє арифметичне шести чисел дорівнює 2, 8, а середнє арифметичне чотирьох інших чисел 1, 3. Знайдіть середнє арифметичне цих десяти чисел.

Немає коментарів:

Дописати коментар