понеділок, 22 лютого 2016 р.

Дні математики та інформатики-2016. День перший. Віртуози усного рахунку 5-В класу

Сьогодні стартували традиційні Дні математики-2016.
У перший день учні 5-В класу змагалися у конкурсі "Віртуози усного рахунку". Конкурс проходив у 4 тури. У першому  турі брали участь усі учні класу. Кожен отримав завдання: розв'язати 15 прикладів на різні дії усно. записавши лише результат. Дії не можна було виконувати стовпчиком. Тільки усно! Нелегким виявилось це завдання для багатьох учнів! На все давалось 10 хвилин.
Другий тур відбірковий"Хто швидше!" Ведучий зачитував завдання ( приклад на одну з чотирьох арифметичних дій,  на знаходження дробу від числа, числа за його дробом, перетворення дробу у мішане число  тощо). Потрібно було швиденько ( до 30 с.) порахувати і підняти руку - просигналізувати про готовність відповідати. За результатом цього туру четверо учасників вийшли у наступний тур: Великанич Максим, Тарас Чайка, Володя Саньоцький і Андріана Романюк. У наступному турі у фіналі опинились Володя Саньоцький і Тарас Чайка. Між ними відбулась дуель. Переможцем став Тарас Чайка. Володя відірвався лише на один бал.
Тож він і отримав сьогодні титул "Найкращий обчислювач 5-В класу" і подарунок книжку Я. Перельмана "Жива математика".Ну, і звісно, учасники півфіналу і фіналу отримали високі бали за урок.
Для себе 5-класники зробили висновок: потрібно вправлятися в усному рахунку - і у житті згодиться!



Восьмикласниці Лєра і Діана  - помічники ведучого- рахують бали і
 слідкують за порядком




Півфіналісти


Дуель фіналістів
ВІТАЄМО ТАРАСА ЧАЙКУ З ПЕРЕМОГОЮ!

Вітаємо переможця Тараса Чайку!

Немає коментарів:

Дописати коментар