неділю, 25 травня 2014 р.

Наша подорож Шевченковими стежками


18 травня ми побували у подорожі Шевченковими стежками  . Цього разу наш маршрут проліг від Тернополя до Кременця, а з Кременця - через Вишнівець і Збараж. Про те. що Тарас Шевченко був у Почаєві свідчать відомі його картини із зображенням Почаївської лаври. До Почаєва ми обов'язково ще поїдемо. А от про Кременець Кобзар згадує у своїх творах. Про це ми дізнались під час години спілкування. Достеменно невідомо, чи справді був Тарас Григорович у Вишнівці та Збаражі, але подорожуючи до Почаєва, він не міг їхати іншими шляхом як через ці два населені пункти.  Тож на меморіальній дошці, яка встановлена на Вишнівецькому Палаці, згадується, що в ньому зупинявся Шевченко.
У палацовому парку збереглась кам'яна лавка, на якій начебто любив сидіти поет. Тож ми теж дружно посиділи на ній.


 Може, когось це надихне і він теж почне писати вірші. У старовинному Кременці ми побували у музеї польського поета Юліуша Словацького, який народився у Кременці у 1809 році . Ці два поети не були знайомі. не зустрічались, але обидва були пророками у своїй Вітчизні.

Біля музею Юліуша Словацького



                                      

Портрет Юліуша Словацького у дитинстві

На горі Боні ми слухали розповідь про історію міста Кременець






У музеї Юліуша Словацького


Герб родини Словацьких

Цікаво було у Вишнівецькому палаці та у Збаразькому замку.









 У Збаразькому замку






Багато світлин тут:
https://vk.com/album81443393_195680617
А подорожуємо ми як завжди із  Мовним центром Юлії Костюк
http://smart-center.com.ua/






2 коментарі:

  1. Галина, очень интересное путешествие. С удовольствием совершаю с вами виртуальные прогулки!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Здравствуйте, Галина. спасибо , что заглянули ко мне. А то я не надеялась уже Вас увидеть)) думаю. больше напишу об этом путешествии в "Лелитке". Чтобы все описать, надо побольше времени. Поездка была интереснейшая. Хочется описать более подробнее. Так что , наверное, на днях займусь этим. Главное, побыстрее закончить учебный год. Я еще не все оценки выставила.

      Видалити