четвер, 22 травня 2014 р.

Родинне свято - "три в одному"


Цього року ми Свято Матері відзначили по-особливому, не у звичному форматі. Ми поєднали три свята в одному. І, здається, свято вдалось. Ми привітали мам і бабусь, розповіли про святкування Свята матері у світі і в Україні, про історію його виникнення.  А оскільки цей рік оголошено Роком Тараса  Шевченка, то саме на цьому святі ми презентували наш Арт-бук "Шевченкові пісні", адже Тараса Григоровича Шевченка по праву можна вважати співцем родини, матері, жінки. Його "Садок вишневий коло хати" - справжній гімн українській родині. Наші батьки із задоволенням слухали вірші Кобзара, покладені на музику, ті. які давно стали народними. Їх читали і співали учні нашого класу. Цього разу  на сцену співати Шевченка вперше вийшов ансамбль хлопців, а точніше -хор-, бо співали усі разом "За байраком байрак". Андрій Пазюк виконав  мелодію "Реве та стогне Дніпр широкий" на трубі. Як завжди чудово співали дівчатка. У їхньому виконанні та у супроводі Євгена Мироновича, який грав на баяні, прозвучали Шевченкові пісні "Зацвіла в долині червона калина", "Зоре моя вечірняя", "Плавай, плавай , лебедонько",  "Садок вишневий коло хати", "Якби мені черевики" ( виконала Надя Щур). Чудово читали вірші Діана Сіра,  Юля Максимів, Юра Каракуць, Владик Когут, Юля Гейна, Віка Демків, Юля Вуйчик.
 Ми вже зробили дванадцять сторінок арт-буку, в яких використали малюнки Олега Папки, Степана Гирили, Софійки Шишковської. Одну сторінку зробили Надя Щур із мамою. Сподіваємось, що після нашого свята, батьки долучаться до створення наступних сторінок, адже пісень у Тараса Шевченка дуже багато. А ми далі продовжимо їх вивчати.
А наступним сюрпризом для батьків була "подорож у Францію". Привітання французькою підготували учні з допомогою вчительки французької мови Руслани Вікторівни. Особливо усім сподобалась пісня, а також вірші-вітання, які читали учні. А батькам підготували книжечки з перекладом віршів, де було вказано імена їхніх дітей і вірші, які вони читали. На завершення свята усі разом заспівали пісню, присвячену батькам "Батьки мої".



















Усі світлини із свята тут.




Немає коментарів:

Дописати коментар