неділю, 14 січня 2024 р.

Прямокутники й квадрати на полотнах Мондріана і Малевича. Творимо разом красу і стилі Мондріана

 





Як закохати світ у три кольори? Чим знаменитий квадрат Малевича?  Чи може бути квадрат і прямокутник об'єктом творчості великих художників? Посилання на відео:

https://youtu.be/xrR8WfnzdVQ


Що ж , постаралися на славу мої 5-класники! Молодці!  Гадаю. що сам Мондріан був би у захваті. А з ним і відомий кутюрьє Ів Сен Лоран.  Зростають майбутні українські дизайнери одягу, інтер'єру, художники, архітектори.  І, звісно, у житті і для досягнення успіху у майбутній професії стануть в нагоді і знання з математики, і знання в галузі мистецтва, культури, музики. До слова,у нашому маленькому відео-вернісажі звучить нідерландська етнічна мелодія. Пам'ятаємо ж, видатний художник Мондріан - голандець.
Отож, приємного перегляду!



 Фільм можна переглянути на Ютуб за посиланням 
https://www.youtube.com/watch?v=wgYuoJD1kbo

Мондріан закохав світ у три кольори, а я би ще додала у прямокутники і лінії! А мої 5-класники ( дехто) додав трошки своїх кольорів. Але від того їхні витвори стали цікавішими.

 Можливо, хтось вважає, що малювати ( чи щось інше творити) на уроках математики ( чи виконувати такі творчі завдання вдома) то зайве, то , скажу вам, що - НІ! По перше- це цікаво і пізнавально ( дізналися про нові імена у царині образотворчого мистецтва, про напрям неопластицизм, про кольористику, пофантазували, створили мистецький власний твір), по-друге- корисно ( повправлялися у користуванні креслярськими інструментами, заповнили площу   прямокутниками і квадратами, використовуючи задані кольори, зафарбували ними прямокутники й квадрати так, щоб поряд не було фігур одного кольору - а все це вимагає мислення!).

 А як ви думаєте, потрібні дітям такі творчі завдання?

Будинок Каті Хмільовської


Немає коментарів:

Дописати коментар