четвер, 21 лютого 2019 р.

Здається, дні МІФ почались! Що? Де? Коли? Старшокласники +вчителі= гра

Так якось непомітно розпочались Дні МІФ. Як то кажуть без оголошення. по-тихому, без реклами і анонсів. Але ж то ЩО? ДЕ? КОЛИ? Ця гра у нашій школі не потребує реклами! 
Уже вкотре зустрічаються позмагатися в інтелектуальних змаганнях старшокласники і вчителі.Сьогоднішня зустріч ювілейна - п'ята!  (Навіть не помітила якось, що то вже п'ята. Оце щойно передивилася архів блогу і порахувала!) І вже чотири роки разом із старшокласниками у грі беруть участь вчителі. А сьогодні до команди долучилася директор школи Ганна Василівна Ярема. Маємо надію, не востаннє.
Як на мій погляд, гра була цікавою. Запитання  різного характеру, з різних галузей життя, мистецтва, літератури. Але кожне з них було трішки дотичним до математики, не потребувало особливих математичних знань, а уважності, вміння  логічно мислити, співставляти, шукати зв'язки, створювати асоціації.
П'ять чудових учнівських  команд - 10-А, 10-Б (десятикласники брали участь вперше), 11-А. 11-Б і команда вчителів, молодих. креативних, веселих  боролись за право бути кращими. Звісно, в кожній грі. змаганнях є переможці. Цього разу перемогу здобули вчителі, але переможених не було. Адже  в учителів були гідні суперники - їхні учні.  Вони - великі молодці! 
Тож вітання і респект усім учасникам гри! 

ДЯКУЮ УСІМ!
Моменти   гри

В очікуванні гри




Гра почалась, тут не до жартів. Все серйозно!






В суперечці народжується істина













Ірина Василівна - слідкує за порядком




Світлина на згадку




Після того як була оголошена відповідь на  запитання 11 раунду, було всім весело! Усі команди, крім 11-А, так старанно вираховували відстань, показуючи свої знання формули шляху, що спостерігати за ними було дуже весело, щоправда, зберігала серйозність на обличчі.


Одинадцятий раунд

Чиста математика!
Ведмідь знаходиться за 5 км від моря і може бігати вдвічі швидше. ніж пінгвін. Проте пінгвін, який знаходиться південніше на 10 км від моря, плаває утричі швидше, ніж ведмідь. Наскільки близько може підібратися ведмідь до пінгвіна?


Відповідь. Вони знаходяться дуже далеко один від одного, позаяк ведмідь живе у Арктиці, а пінгвін у Антарктиді.



Немає коментарів:

Дописати коментар