четвер, 9 липня 2015 р.

Літній математичний марафон -2015. Другий сезон

Привіт усім!


 Дорогі мої!  Запрошую трішки пробігтися  - взяти участь у математичному марафоні. Ще трішки літа, а там і 1 вересня. Звісно,  згадка про школу не завжди викликає бурхливу радість, а особливо, коли мова йде про навчання, а ще про математику. Але...Реальність така, що 1 вересня все одно настане! Це ж супер! Ви знову прийдете до рідної школи, у рідний клас, зустрінетесь із однокласниками, яких не бачили ціле літо, з вчителями, які можуть декого і не впізнати!
 Ви засмагнете, змужнієте, наберетесь сил і... знову зануритесь у навчання! Адже, як казали древні , навчання - це світло!
 А щоб занурення відбувалось легко і приємно, для вас, дорогі мої семикласники ( вибачте, вже майже восьмикласники)  марафончик!

 Ото, сорок завдань , які включають в себе обчислення числового виразу, текстові задачі, системи лінійних рівнянь та перетворення цілих виразів, тобто те, що ми вивчали на уроках алгебри. Це чудова нагода пригадати матеріал, потренуватись і прийти 1  вересня не "чистим" як білий листочок.
 Етап 1
Вирази і задачі ( така собі розминка)



Етап 2 
Перетворення виразів і системи  лінійних рівнянь




Етап 3
Тут треба подумати





 Етап 4
Творчий 

  Як розсадити 16 цибулин 15-ма рядами, і щоб у кожному ряду було по 4 цибулини?

 Чи можуть 7 прямих перетинатися у восьми точках? Скільки взагалі точок перетину можуть мати 7 прямих? Спробуйте одержати всі можливі випадки.



Залишається побажати успіху. Нагадую, що усі завдання ( ну, звісно, які ви зможете виконати) мають бути виконані в окремому зошиті  детально, з малюнками, якщо це геометричне завдання.
До зустрічі  1 вересня!
 Свої розв'язання можна надіслати на ел. пошту
victorina.2014fgs@gmail.com


Немає коментарів:

Дописати коментар