суботу, 6 грудня 2014 р.

Незабутня зустріч з героями

Сьогодні у День Збройних сил України до нас завітали бійці із зони АТО, військові капелани  і волонтери, серед яких -батьки одного з бійців. Зустріч була несподіваною для усіх учнів та вчителів нашої школи. Але найбільшою несподіванкою було те, що серед гостей був наш випускник Андрій Стойко. До слова, саме його батьки є тими волонтерами ще від початку Майдану, і тепер вони возять гуманітарні вантажі у зону АТО.  Усі оплесками стоячи вітали героїв, затамувавши подих слухали тих, хто був віч-на-віч зі смертю, хто возить допомогу бійцям у зону бойових дій, хто Божим словом, молитвою допомагає нашим захисникам вистояти у смертельному бою із ворогом. У багатьох присутніх на очах були сльози.  Потім діти задавали запитання героям, Мар'яна Гавришко прочитали свій вірш, присвячений бійцям за Україну. Іра Шулик передала свій вірш Андрієві,  бо не могла його прочитати від хвилювання. До сліз зворушив усіх спів Лукії  Квич. Її "Молитва" сербською мовою не могла залишити байдужим нікого, навіть таких мужніх, сміливих чоловіків, як  Андрій, Олексій.
На кінець зустрічі усі разом виконали Гімн України. А після цього бажаючі могли поспілкуватись із гостями, зробити світлини на згадку.  Бажаючих, звісно, було багато. Кожен хотів сфотографуватись з героями,  взяти у них автограф, щось запитати, передати їхнім побратимам в зоні АТО дитячі листи  і малюнки з побажаннями швидкого повернення з перемогою.Тому й обступили гостей дітлахи тісним кільцем, "взяли в облогу".
 Символічно, що зустріч проходила у шкільному музеї Романа Шухевича. Зустріч з героями у музеї героя. Ніхто й не думав, що колесо історії повернеться так, що знову відбуватимуться бої за незалежність України, що знову  на боротьбу стануть нові герої.  Слава героям! Хай береже вас Бог!
Слава Україні!




 Андрій Стойко

 Батько бійця - волонтер п. Стойко



 Мар'яна Гавришко  читає вірш, присвячений бійцям









Олексій роздає автографи



 Сваітлина на згадку про зустріч з героями







Співає Лукія Квич. "Молитва"





Немає коментарів:

Дописати коментар